Гадаа өвлийн хүйтэн дачигнаж байхад гэртээ халуун ам бүлээрээ үхрийн амтлаг өтгөн шөлтэй тушенка хийж идэх сайхан биш гэж үү. Гэрийн нөхцөлд душонкыг хэрхэн амттай, сайхан хийх жорыг хүргэж байна.
-
-
1
Хоолны орцуудыг бэлтгэнэ. Сонгино, чинжүүг томоор хэрчиж бэлтгээрэй.
-
2
Лууван, төмсийг том хэрчинэ.
-
3
Томоор хэрчиж татсан ясгүй, өөхгүй үхрийн махаа амтлана. Цуу болон мах амтлагч сүмс байвал амтлаарай.
-
4
Үрж жижиглэсэн сармис хийнэ.
-
5
Ингээд давс, перцээр амтлаад сайтар хутгаад битүү орчинд хагас цаг амраагаарай.
-
6
180С хэмийн гал дээр халаасан оливын тосонд хэрчсэн сонгиныг хийж хуурна.
-
7
Сонгино үнэртэж шаргал өнгөтэй болмогц амталсан үхрийн махыг хийж хуурна.
-
8
Үхрийн махыг хүрэн бор өнгөтэй болмогц хэрчсэн чинжүүг хийж хэдэн минут хуурна.
-
9
Ингээд 1 цайны аяга улаан дарс болон 1 цайны аяга ус хийж хутгаарай.
-
10
Үхрийн шөлийг улам өтгөн сайхан амттай болгоё гэвэл хатаасан үхрийн шөл хийгээрэй. Мөн үхрийн шөлний амтлагч ч хийж болно.
-
11
-
12
Ингээд шөлөө хийсний дараа хуурай амтлагчууд болох орегано, паприка, давс, перц зэргийг хийж шөлийг амтлаж хутгана.
-
13
Томоор хэрчсэн лууван, төмс мөн ногоон сонгино хийнэ.
-
14
Ингээд шөлийг өтгөн болгохыг хүсвэл бага зэргийн арвай буудай хийж болно. Эсвэл 1/4 цайны аяга хуурай гурил хийж сайтар хутгаарай.
-
15
Мэдээж ногоон вандуй хийгээрэй. Мөн халуун амт оруулахыг хүсвэл халуун чинжүү хийж болно шүү.
-
16
Ингээд зөөлөн гал дээр 1-2 цаг буцалгана. Үе үе зөөлөн хутгаарай. Шөл аажмаар ширгэж өтгөн, бор, амттай, шүүслэг шөл гарах болно. Амтархан сайхан хооллоорой.
Эх сурвалж: www.1000jor.mn