Урлаг.мнУрлаг.мн
  • Дуу хөгжим
  • Театр
  • Хөгжим
  • Утга зохиол
  • Язгуур урлаг
Facebook Twitter Instagram
Урлаг.мнУрлаг.мн
  • Дуу хөгжим
  • Театр
  • Хөгжим
  • Утга зохиол
  • Язгуур урлаг
Facebook Twitter Instagram
Урлаг.мнУрлаг.мн
Урлаг.мн»Үндэсний хөгжим»Амралтынхаа өдөр “Тушенка” хийж идвэл ямар вэ?
Үндэсний хөгжим

Амралтынхаа өдөр “Тушенка” хийж идвэл ямар вэ?

Урлаг Урлаг24/01/2015Сэтгэгдэл байхгүй2 минут уншина
Facebook Twitter LinkedIn Имэйл Telegram WhatsApp
28114189576618685821162015-01-24-13-46[www.urlag.mn].jpg
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Имэйл

 

Гадаа өвлийн хүйтэн дачигнаж байхад гэртээ халуун ам бүлээрээ үхрийн амтлаг өтгөн шөлтэй тушенка хийж идэх сайхан биш гэж үү. Гэрийн нөхцөлд душонкыг хэрхэн амттай, сайхан хийх жорыг хүргэж байна.

    1. 1

      Хоолны орцуудыг бэлтгэнэ. Сонгино, чинжүүг томоор хэрчиж бэлтгээрэй.

  1. 2

    Лууван, төмсийг том хэрчинэ.

  2. 3

    Томоор хэрчиж татсан ясгүй, өөхгүй үхрийн махаа амтлана. Цуу болон мах амтлагч сүмс байвал амтлаарай.

  3. 4

    Үрж жижиглэсэн сармис хийнэ.

  4. 5

    Ингээд давс, перцээр амтлаад сайтар хутгаад битүү орчинд хагас цаг амраагаарай.

  5. 6

    180С хэмийн гал дээр халаасан оливын тосонд хэрчсэн сонгиныг хийж хуурна.

  6. 7

    Сонгино үнэртэж шаргал өнгөтэй болмогц амталсан үхрийн махыг хийж хуурна.

  7. 8

    Үхрийн махыг хүрэн бор өнгөтэй болмогц хэрчсэн чинжүүг хийж хэдэн минут хуурна.

  8. 9

    Ингээд 1 цайны аяга улаан дарс болон 1 цайны аяга ус хийж хутгаарай.

  9. 10

    Үхрийн шөлийг улам өтгөн сайхан амттай болгоё гэвэл хатаасан үхрийн шөл хийгээрэй. Мөн үхрийн шөлний амтлагч ч хийж болно.

  10. 11

    Усыг нэмж хийнэ.

  11. 12

    Ингээд шөлөө хийсний дараа хуурай амтлагчууд болох орегано, паприка, давс, перц зэргийг хийж шөлийг амтлаж хутгана.

  12. 13

    Томоор хэрчсэн лууван, төмс мөн ногоон сонгино хийнэ.

  13. 14

    Ингээд шөлийг өтгөн болгохыг хүсвэл бага зэргийн арвай буудай хийж болно. Эсвэл 1/4 цайны аяга хуурай гурил хийж сайтар хутгаарай.

  14. 15

    Мэдээж ногоон вандуй хийгээрэй. Мөн халуун амт оруулахыг хүсвэл халуун чинжүү хийж болно шүү.

  15. 16

    Ингээд зөөлөн гал дээр 1-2 цаг буцалгана. Үе үе зөөлөн хутгаарай. Шөл аажмаар ширгэж өтгөн, бор, амттай, шүүслэг шөл гарах болно. Амтархан сайхан хооллоорой.

    Эх сурвалж: www.1000jor.mn

Хуваалцах. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Имэйл
Урлаг
  • Вэбсайт

Төстэй нийтлэл

Үндэсний хөгжим Урлаг

Арилжааны кино хийхдээ банкнаас зээл авч, орлогоосоо төлнө

19/08/2021
Үндэсний хөгжим Урлаг

Э.Цэнд-Аюуш: Соёлын салбарын залуучууд яамныхаа бодлого, үйл ажиллагаанд саналаа хүргүүлэх боломж бүрдлээ

22/06/2021
Үндэсний хөгжим Урлаг

Д.Бямбажав: Утга зохиолын шүүмж судлал хоцрогдсон учраас чанаргүй уран бүтээл олон болсон

04/06/2021

Сэтгэгдэл хаалттай

Сүүлд нэмэгдсэн

“Гэгээн Муза-18” олон улсын театрын наадмын шилдгүүд тодорлоо

25/05/2025

Оросын алдарт балетмейстер Юрий Николаевич Григорович 98 насандаа таалал төгсжээ

24/05/2025

“Squid Game -3” зургаадугаар сарын 27-нд цацагдахаар болжээ

23/05/2025

“Тэнгэр ээж минь өршөө” гэрэлт хөшөөний нээлт боллоо

23/05/2025

ADAM: Үзэгчдэдээ хамгийн сайхан тоглолт үзүүлэхийг зорьж байгаа

23/05/2025
Дараахи
Facebook Twitter Instagram Pinterest
  • Бидний тухай
  • Холбоо барих
© 2009-2025 зохиогчын эрх хуулиар хамгаалагдсан.

Хайх утгаа бичээд Enter дарна уу. Болих бол Esc дарна уу.