Орц:
-
Тактуритан соус- 280 гр
-
Тахианы мах-600 гр
-
Төмс- 3 ширхэг
-
Лууван-2 ширхэг
- Ус-500 гр
- Ногоон сонгино-2 ширхэг
Соусанд нь :
-
Солонгос улаан чинжүүний жан /улаан савтайгаас/ -3 хоолны халбага
-
Элсэн чихэр /хүсвэл/ эсвэл зөгийн бал -1 хоолны халбага
-
Нухсан сармис /5-6 хумс/- 1 хоолны халбага
-
Нунтаг цагаан гаа- 1 цайны халбага
-
Хар перец- 1 цайны халбага
-
Бага зэрэг дашида амтлагч
Хийх арга:
-
Соусанд орох бүх материалаа нэг саванд хийж сайтар хутгана. Эсвэл бэлэн тактуритан соус худалдан авч хийж болно.
-
Тахианы махаа жижиглэж хэрчээд соусаар амтална.
-
Дараа нь лууван болон төмсөө махтайгаа ижил хэмжээтэй хэрчинэ.
- Дараа нь мах, лууван, төмсөө нэг саванд хийгээд дээрээс нь ус хийгээд 20-30 жигнэнэ
- Гаргахын өмнө ногоон сонгиноо хийвэл амт, өнгө нь сайхан болно. Солонгос хоолонд ногоон сонгиныг голдуу ташуу хэрчдэг.
Хийхэд анхаарах зүйлс:
-
Тактуритан соусыг Номин супермаркет болон өөр бусад томоохон сүлжээ дэлгүүрүүдээс авах боломжтой.