Орц:
Төмс, лууван, сонгино, сармис, ногоон чинжүү, тахианы мах, гучугару
Алхам 1
Орц: Төмс, лууван, сонгино, ногоон чинжүүгээ хэрчиж бэлтгэнэ. Төмсөө том том хэрчвэл амттай болдог. Харин луувангаа хавтгай хэрчээрэй.
Алхам 2
Тахианы махаа угаагаад буцалж буй усанд дүрээд авна.
Алхам 3
Хайруулын тавгандаа тосоо хийж халаана.
Алхам 4
Тосондоо төмс, луувангаа шарж хуурна.
Алхам 5
Шарсан төмсөндөө махаа нэмж хуурна.
Алхам 6
Дээр нь нунтагласан сармис нэмнэ.
Алхам 7
Бас том том хэрчсэн сонгиноо нэмнэ.
Алхам 8
Бага зэрэг ус нэмээд таглаад тавиарай.
Алхам 9
Болохын үед улаан чинжүүний нунтагаа нэмээрэй. Халуун ногоотой идэж чадахгүй бол гучугару нэмэхгүй байсан ч болно. Бэлэн амтлагч нэмсэн ч болно. Бүх хүнсний дэлгүүрт зарагдаж байгаа.
Алхам 10
Гаргахын өмнө ногоон сонгиноо хийвэл амт, өнгө нь сайхан болно. Солонгос хоолонд ногоон сонгиныг голдуу ташуу хэрчдэг.
Алхам 11
Сайхан хооллоорой.