•Хэрэв та боов, боорцог, жигнэмэг хийх гэж байгаа бол сахарыг ердийнхөөс нь хоёр дахин бага хийгээрэй.
•Хэрэв та өглөөний цайндаа чихэртэй цай уудаг бол нэг аяга цайнд хийдэг чихрийн хэмжээгээ эрс багасгахыг хичээ.
•Өглөө бүхэн бүхэл үрийн гурилаар хийсэн буюу овъёос, эрдэнэшиш, арвайн гурил, хөх тариагаар хийсэн талх, боов ид.
•Талхан дээрээ жимсний чанамал юм уу цөцгийн тос түрхэж хэрэглэдэг бол тэдгээрийн оронд ургамлын гаралтай масло, нимгэн зүссэн гадил хэрэглэж болно.
•Хэрэглэх хүнснийхээ шошгон дээрх найрлагыг сайтар шалгаж бай. Ялангуяа хэмжээ хэр зэрэг байгааг нь сайтар шалгаарай.
•Найрлагадаа чихэр багатай, нэмэлт чихэр хийгээгүй, сахар орлуулагчгүй бүтээгдэхүүнийг сонговол сайн.
•Бялуу, жигнэмэгний оронд сахаргүй, тослог багатай жигнэсэн боов, чихрийн шижин өвчтэй хүнд зориулсан жигнэмэг идэж болно.
•Сахар хутгадаг халбагаа улам жижигрүүлбэл зохино.
•Чихэр, жигнэмэг, шоколадыг аль болох бага хэрэглэ!
•Хийжүүлсэн ундаа, жүүсний оронд ус эсвэл байгалийн жимсээр хийсэн ундааг сонгох нь чухал.
•Хэрэв та хийжүүлсэн ундаанд дуртай бол жимсний шүүсийг ердийн рашаантай хольж ууж болно.