Урлаг.мнУрлаг.мн
  • Дуу хөгжим
  • Утга зохиол
  • Язгуур урлаг
  • Сонгодог урлаг
  • Театр
Facebook Twitter Instagram
Урлаг.мнУрлаг.мн
  • Дуу хөгжим
  • Утга зохиол
  • Язгуур урлаг
  • Сонгодог урлаг
  • Театр
Facebook Twitter Instagram
Урлаг.мнУрлаг.мн
Урлаг.мн»Дуу хөгжим»Хийжүүлсэн ундаа харвин үүсгэх гол шалтгаан болдог
Дуу хөгжим

Хийжүүлсэн ундаа харвин үүсгэх гол шалтгаан болдог

Урлаг Урлаг25/04/2016Сэтгэгдэл байхгүй2 минут уншина
Facebook Twitter LinkedIn Имэйл Telegram WhatsApp
thumb_size6011251382016-04-25-12-14[www.urlag.mn].jpg
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Имэйл

Монголчуудын хамгийн том асуудал таргалалт. Үүн дотроо харвин буюу гэдэс хэвлийн өөх байдаг. Тэгвэл үүнийг үүсгэхэд гол нөлөө үзүүлдэг 7 буруу дадал зуршил байдаг гэнэ.

1. Хийжүүлсэн ундаа байнга хэрэглэх Судалгаагаар хоногт 1-2 лааз хийжүүлсэн ундаа уудаг хүний бүсэлхийний тойрог долоо хоногт нэг уудаг хүнийхээс тав дахин хурдтай нэмэгддэг нь батлагджээ. Тиймээс жимсний, гараар шахсан шүүс, цэвэр ус зэргийг ууж хэвшвэл сайн.

2. Том аяга таваг хэрэглэх Хамгийн энгийн арга. Өдөр тутам хоололдог аяга тавагныхаа хэмжээг харчих. Томыг хэрэглэж байвал ядаж дундаж хэмжээтэй болго.

3. Оройтож хоол идэх Оройн хоолыг аль болох бага идэх. Идвэл хөнгөн хооллох. Хоол идсэний дараа дор хаяж гурван цаг орондоо орохгүй байх хэрэгтэй.

4. Ууртай, сэтгэлийн хямралтай үед хооллох Сэтгэл санаа тогтвортой биш, уур уцаартай, стресстэй үед идсэн хоол шингэлгүй шууд өөх болж хувирдаг. Тиймээс тайвширсны дараа идвэл эрүүл хооллолт болно.

5. Тослог багатай хүнс байнга хэрэглэх Үйлдвэрлэгчээсээ өөх тослог багатай гэж тодорхойлсон хүнснүүдэд чихэр их хэмжээгээр нэмсэн байдаг. Тиймээс бага хэрэглэх хэрэгтэй. Харин тослог ихтэй бүтээгдэхүүн тохируулж хэрэглэвэл муу биш.

6. Нойргүйдэл Насанд хүрсэн хүн хоногт 7-9 цаг унтах хэрэгтэй. Хэрвээ нойр багадвал стрессийн гормон нэмэгдэж чихэрлэг хүнсэнд татагдахад хүргэнэ.

7. Уураг дутагдах Насанд хүрсэн хүн хооллолт болгоноосоо 20-25 грамм уураг авч байх ёстой. Эрчүүд бүр 10 граммыг илүү авах хэрэгтэй. Ингэснээр цусан дахь чихрийн хэмжээг барьж, бодисын солилцоог сайжруулна. Энэ нь хоолны дуршлыг зохих хэмжээнд нь барихад хүргэдэг.

Хуваалцах. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Имэйл
Урлаг
  • Вэбсайт

Төстэй нийтлэл

Дуу хөгжим Урлаг

“Coachella 2026” наадмын голлох уран бүтээлчдийг зарлалаа

16/09/2025
Дуу хөгжим Урлаг

Монголд болсон “АBU” олон улсын дууны наадамд “The HU” хамтлаг оролцов

15/09/2025
Дуу хөгжим Урлаг

BTS-ийн RM төрсөн өдрөөрөө 200 сая вон эмнэлэгт хандивлалаа

12/09/2025

Сэтгэгдэл хаалттай

Сүүлд нэмэгдсэн

“Labubu” хүүхэлдэйг үйлдвэрлэгч “Pop Mart” компанийн хувьцаа унажээ

16/09/2025

2060 он гэхэд хүн төрхт роботын тоо гурван тэрбумд хүрнэ

16/09/2025

“Coachella 2026” наадмын голлох уран бүтээлчдийг зарлалаа

16/09/2025

Эх дагины эдэлж хэрэглэж байсан хосгүй үнэт үзмэрүүдийг дэлгэжээ

16/09/2025

Өнөөдөр жүжигчин, найруулагч Б.Тамирын төрсөн өдөр

16/09/2025
Дараахи
Facebook Twitter Instagram Pinterest
  • Бидний тухай
  • Холбоо барих
© 2009-2025 зохиогчын эрх хуулиар хамгаалагдсан.

Хайх утгаа бичээд Enter дарна уу. Болих бол Esc дарна уу.