Урлаг.мнУрлаг.мн
  • Дуу хөгжим
  • Театр
  • Хөгжим
  • Утга зохиол
  • Язгуур урлаг
Facebook Twitter Instagram
Урлаг.мнУрлаг.мн
  • Дуу хөгжим
  • Театр
  • Хөгжим
  • Утга зохиол
  • Язгуур урлаг
Facebook Twitter Instagram
Урлаг.мнУрлаг.мн
Урлаг.мн»Үндэсний хөгжим»Хийжүүлсэн ундаа харвин үүсгэх гол шалтгаан болдог
Үндэсний хөгжим

Хийжүүлсэн ундаа харвин үүсгэх гол шалтгаан болдог

Урлаг Урлаг25/04/2016Сэтгэгдэл байхгүй2 минут уншина
Facebook Twitter LinkedIn Имэйл Telegram WhatsApp
thumb_size6011251382016-04-25-12-14[www.urlag.mn].jpg
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Имэйл

Монголчуудын хамгийн том асуудал таргалалт. Үүн дотроо харвин буюу гэдэс хэвлийн өөх байдаг. Тэгвэл үүнийг үүсгэхэд гол нөлөө үзүүлдэг 7 буруу дадал зуршил байдаг гэнэ.

1. Хийжүүлсэн ундаа байнга хэрэглэх Судалгаагаар хоногт 1-2 лааз хийжүүлсэн ундаа уудаг хүний бүсэлхийний тойрог долоо хоногт нэг уудаг хүнийхээс тав дахин хурдтай нэмэгддэг нь батлагджээ. Тиймээс жимсний, гараар шахсан шүүс, цэвэр ус зэргийг ууж хэвшвэл сайн.

2. Том аяга таваг хэрэглэх Хамгийн энгийн арга. Өдөр тутам хоололдог аяга тавагныхаа хэмжээг харчих. Томыг хэрэглэж байвал ядаж дундаж хэмжээтэй болго.

3. Оройтож хоол идэх Оройн хоолыг аль болох бага идэх. Идвэл хөнгөн хооллох. Хоол идсэний дараа дор хаяж гурван цаг орондоо орохгүй байх хэрэгтэй.

4. Ууртай, сэтгэлийн хямралтай үед хооллох Сэтгэл санаа тогтвортой биш, уур уцаартай, стресстэй үед идсэн хоол шингэлгүй шууд өөх болж хувирдаг. Тиймээс тайвширсны дараа идвэл эрүүл хооллолт болно.

5. Тослог багатай хүнс байнга хэрэглэх Үйлдвэрлэгчээсээ өөх тослог багатай гэж тодорхойлсон хүнснүүдэд чихэр их хэмжээгээр нэмсэн байдаг. Тиймээс бага хэрэглэх хэрэгтэй. Харин тослог ихтэй бүтээгдэхүүн тохируулж хэрэглэвэл муу биш.

6. Нойргүйдэл Насанд хүрсэн хүн хоногт 7-9 цаг унтах хэрэгтэй. Хэрвээ нойр багадвал стрессийн гормон нэмэгдэж чихэрлэг хүнсэнд татагдахад хүргэнэ.

7. Уураг дутагдах Насанд хүрсэн хүн хооллолт болгоноосоо 20-25 грамм уураг авч байх ёстой. Эрчүүд бүр 10 граммыг илүү авах хэрэгтэй. Ингэснээр цусан дахь чихрийн хэмжээг барьж, бодисын солилцоог сайжруулна. Энэ нь хоолны дуршлыг зохих хэмжээнд нь барихад хүргэдэг.

Хуваалцах. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Имэйл
Урлаг
  • Вэбсайт

Төстэй нийтлэл

Үндэсний хөгжим Урлаг

Арилжааны кино хийхдээ банкнаас зээл авч, орлогоосоо төлнө

19/08/2021
Үндэсний хөгжим Урлаг

Э.Цэнд-Аюуш: Соёлын салбарын залуучууд яамныхаа бодлого, үйл ажиллагаанд саналаа хүргүүлэх боломж бүрдлээ

22/06/2021
Үндэсний хөгжим Урлаг

Д.Бямбажав: Утга зохиолын шүүмж судлал хоцрогдсон учраас чанаргүй уран бүтээл олон болсон

04/06/2021

Сэтгэгдэл хаалттай

Сүүлд нэмэгдсэн

Boyband хамтлагууд нэгдэж задгай талбайн шоу хийсэн нь дэлхийд ч байхгүй жишиг

06/06/2025

Хүн ам статистикийн цуглуулгууд нь чухал баримт

06/06/2025

Ерөнхийлөгч У.Хүрэлсүхийн санаачилгаар “Дэлхийн адууны өдөр”-ийг долдугаар сарын 11-нд тэмдэглэнэ

06/06/2025

“Хурд” хамтлаг энэ сарын 21-нд “Бүсгүй” тоглолтоо хийнэ

06/06/2025

“Blackpink”-ийн 2025 оны “Deadline” аялан тоглолтод Азийн найман хот багтлаа

05/06/2025
Дараахи
Facebook Twitter Instagram Pinterest
  • Бидний тухай
  • Холбоо барих
© 2009-2025 зохиогчын эрх хуулиар хамгаалагдсан.

Хайх утгаа бичээд Enter дарна уу. Болих бол Esc дарна уу.