Малын гүзээ, гол мах, сэмж, элэг зэргийг хамтатган нарийн гэдсээр ороож ороомгийг бэлтгэдэг. Дотор махыг тураг махтай хольж сайжруулсан хэлбэр гэж үзэж болно.
-
1
Хоолны орцуудыг бэлтгэнэ.
Хоолны орц
Порц200 грхонины гол мах 80 грхонины гүзээ 240 грхонины элэг 300 грхонины нарийн гэдэс 70 гршар манжин 100 грЛууван 220 грТөмс 60 грБрокколи 65 грбөөрөнхий сонгино 1/6 ц/ххөмүүл 1/6 ц/хГоньд 1/6 ц/хХар перц 1 ц/хДавс 1 шЛаврын навч 30 грЦөцгийн тос 1 лЯсны шөл 80 грсэмж -
-
2
Гүзээ, элэг, сэмжийг угааж цэвэрлэн бэлтгэнэ. Гүзээ, гол мах, сэмж, элэгийг 5 см-ийн өргөнтэй тууш уртаар зүсч бэлдэнэ.
-
3
Нарийн (өлөн) гэдсээр орооно.
-
4
Ясны шөл (5 цулын шөл)-өнд ороомгоо хийж 25 минут зөөлөн галаар чанана. Буцалж буй ороомгон дээр төмс, лууван, манжингаа хийж давс, чинжүү, гоньд, лаврын навчаар амт оруулах ажиллагаа хийж, үргэлжлүүлэн 10 минут орчим чанана.
-
5
Шөлнөөс төмс, лууван, манжинг гаргаж халаасан цөцгийн тостой хайруулын тавагт хайрс тогттол шарна.
-
6
Хөмүүл болон чанасан шөлний дүрлэгний хамт ороомгон зайдсыг тавьж олгоно.
Эх сурвалж: 1000jor.mn