Share Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Имэйл Малын гүзээ, гол мах, сэмж, элэг зэргийг хамтатган нарийн гэдсээр ороож ороомгийг бэлтгэдэг. Дотор махыг тураг махтай хольж сайжруулсан хэлбэр гэж үзэж болно. 1 Хоолны орцуудыг бэлтгэнэ. Хоолны орц Порц 200 гр хонины гол мах 80 гр хонины гүзээ 240 гр хонины элэг 300 гр хонины нарийн гэдэс 70 гр шар манжин 100 гр Лууван 220 гр Төмс 60 гр Брокколи 65 гр бөөрөнхий сонгино 1/6 ц/х хөмүүл 1/6 ц/х Гоньд 1/6 ц/х Хар перц 1 ц/х Давс 1 ш Лаврын навч 30 гр Цөцгийн тос 1 л Ясны шөл 80 гр сэмж 2 Гүзээ, элэг, сэмжийг угааж цэвэрлэн бэлтгэнэ. Гүзээ, гол мах, сэмж, элэгийг 5 см-ийн өргөнтэй тууш уртаар зүсч бэлдэнэ. 3 Нарийн (өлөн) гэдсээр орооно. 4 Ясны шөл (5 цулын шөл)-өнд ороомгоо хийж 25 минут зөөлөн галаар чанана. Буцалж буй ороомгон дээр төмс, лууван, манжингаа хийж давс, чинжүү, гоньд, лаврын навчаар амт оруулах ажиллагаа хийж, үргэлжлүүлэн 10 минут орчим чанана. 5 Шөлнөөс төмс, лууван, манжинг гаргаж халаасан цөцгийн тостой хайруулын тавагт хайрс тогттол шарна. 6 Хөмүүл болон чанасан шөлний дүрлэгний хамт ороомгон зайдсыг тавьж олгоно. Эх сурвалж: 1000jor.mn
Жазз УрлагЭ.Цэнд-Аюуш: Соёлын салбарын залуучууд яамныхаа бодлого, үйл ажиллагаанд саналаа хүргүүлэх боломж бүрдлээ22/06/2021
Жазз УрлагД.Бямбажав: Утга зохиолын шүүмж судлал хоцрогдсон учраас чанаргүй уран бүтээл олон болсон04/06/2021