Жин хасах шөлний талаар та өмнө нь сонсож байсан уу. Тэгвэл тураах шөлний талаарх зөвлөгөөг хүргэхээр бэлтгэлээ. Энэхүү шөл нь холестерин бууруулж, хорыг гадагшлуулж, элэгний ачааллыг бууруулдаг бөгөөд өөх шатааж тураадаг.
Шөл хийх жор:
1. Байцаа
2. Ногоон шош
3.Амтат чинжүү
4.1лууван
5.1 хулуу
6.2 хумс сармис
7.2 лаврын навч
8.томат
9.Цоохор майлз
11.өргөст хэмх, яншуй
12.давс, улаан чинжүү
Хийх арга:
Энэхүү тураах шөлийг бэлтгэх нь маш хялбар. Та байцаа, хулуу лууван, цоохор майлз зэргийг өөрийн идэх хэмжээндээ тааруулан хэрчинэ. Бүх ногоо, амтлагчаа хийн 15-20 минут чанахад л хангалттай. Мөн та дээрх орцон дээр нэмж хаш, цэцэгт байцаа, бууцай, нунтаг сармис зэргээс гадна өөр бусад ногоон нэмсэн ч болно. Мөн давс, перцээ өөрөө тааруулахаа мартав. Гол нь мах орох ёсгүй шүү.
Та үнэхээр турахыг хүсч байгаа бол энэхүү өөх шатааж турах шөлийг долоо хоногийн турш өдөр бүр хийж идэх хэрэгтэй. Өдөрт 3-4 удаа иднэ. Гэхдээ унтахаас хоёр цагийн өмнө идэж болохгүйг анхаарна уу.
Мөн дараагийн долоо хоногоос дээрх шөлөндөө өөхгүй мах, өндөг, загасны махны аль нэгээс бага зэргийг нэмж болно. Ийнхүү дан ногооны шөлөөр бүтэн долоо хоногийг үдсэний дараа та жингээ үзээрэй. Бас найзуудтайгаа ч хуваалцахаа мартав аа.
Б.Цэцэ