
Дулааны улиралд ч ялгаагүй хоол хүнсэн дээрээ анхаарч байх нь чухал. Татгалзах зүйлсийн талаар мэдээлэл хүргэе.
| Юунаас | Яагаад |
| Зайрмаг | Их халууцсан үед хэрэглэхэд халуун хүйтэн харшиж хоолой өвдөх, ханиад хүрэх магадлал өндөрсдөг |
| Ундаа, усыг хэт их хөргөж хэрэглэх | |
| Өндөг, хиамжигнэмэг, бялуу гэх мэтхадгалалтын хугацаа, нарийн горим шаарддаг бүтээгдэхүүнүүд | Өвчин үүсгэгчид үржих таатай орчин болж амархан мууддаг |
| Хуурсан, шарсан зүйл | Ходоодонд маш их ачаалал өгчгэдэс хүнд оргих, гэдэс дүүрэх гэх мэт таагүй зүйлсийн эх үүсвэрболдог |
| Оройн хоолонд мах ихээр хэрэглэх | Орой биеийн эд эсүүд шим тэжээлээ аваад боловсруулах биш хадгалах процесс түлхүү явагддаг. |
| Астм зэрэг харшлын эмгэгтэй хүмүүс удаан хадгалах бүтээгдэхүүн хэрэглэх | Муудахаас сэргийлсэн бодис нь хатаасан жимс, хүнсний ногоо, жимсний чанамал, усан үзмийн дарс, шар айраг, жүүс , сам хорхой зэрэгт ихээр ауулагддаг. Хэрэглэсний улмаас өвчин сэдрэх магадлалтай. |
| Хүнсний бүтээгдэхүүнийг гар дээрээс худалдан авах | Хадгалалтын горим зөрчигдөж наранд хэт халж чанараа алдсан, өвчин үүсгэгчээр бохирлогдсон байх нөхцөл өндөр. |
| Найдваргүй хоолны газруудаар үйлчлүүлэх |
Хоол хүнс амархан муудаж байгаа тохиолдолд та эрүүл мэндээрээ золиос хийж байгаа хэрэг болно |

