Дулааны улиралд ч ялгаагүй хоол хүнсэн дээрээ анхаарч байх нь чухал. Татгалзах зүйлсийн талаар мэдээлэл хүргэе.
Юунаас | Яагаад |
Зайрмаг | Их халууцсан үед хэрэглэхэд халуун хүйтэн харшиж хоолой өвдөх, ханиад хүрэх магадлал өндөрсдөг |
Ундаа, усыг хэт их хөргөж хэрэглэх | |
Өндөг, хиамжигнэмэг, бялуу гэх мэтхадгалалтын хугацаа, нарийн горим шаарддаг бүтээгдэхүүнүүд | Өвчин үүсгэгчид үржих таатай орчин болж амархан мууддаг |
Хуурсан, шарсан зүйл | Ходоодонд маш их ачаалал өгчгэдэс хүнд оргих, гэдэс дүүрэх гэх мэт таагүй зүйлсийн эх үүсвэрболдог |
Оройн хоолонд мах ихээр хэрэглэх | Орой биеийн эд эсүүд шим тэжээлээ аваад боловсруулах биш хадгалах процесс түлхүү явагддаг. |
Астм зэрэг харшлын эмгэгтэй хүмүүс удаан хадгалах бүтээгдэхүүн хэрэглэх | Муудахаас сэргийлсэн бодис нь хатаасан жимс, хүнсний ногоо, жимсний чанамал, усан үзмийн дарс, шар айраг, жүүс , сам хорхой зэрэгт ихээр ауулагддаг. Хэрэглэсний улмаас өвчин сэдрэх магадлалтай. |
Хүнсний бүтээгдэхүүнийг гар дээрээс худалдан авах | Хадгалалтын горим зөрчигдөж наранд хэт халж чанараа алдсан, өвчин үүсгэгчээр бохирлогдсон байх нөхцөл өндөр. |
Найдваргүй хоолны газруудаар үйлчлүүлэх |
Хоол хүнс амархан муудаж байгаа тохиолдолд та эрүүл мэндээрээ золиос хийж байгаа хэрэг болно |