Урлаг.мнУрлаг.мн
  • Дуу хөгжим
  • Театр
  • Хөгжим
  • Утга зохиол
  • Язгуур урлаг
Facebook Twitter Instagram
Урлаг.мнУрлаг.мн
  • Дуу хөгжим
  • Театр
  • Хөгжим
  • Утга зохиол
  • Язгуур урлаг
Facebook Twitter Instagram
Урлаг.мнУрлаг.мн
Урлаг.мн»Үндэсний хөгжим»Напелон тортыг хэрхэн хийх вэ
Үндэсний хөгжим

Напелон тортыг хэрхэн хийх вэ

Урлаг Урлаг08/01/2015Сэтгэгдэл байхгүй2 минут уншина
Facebook Twitter LinkedIn Имэйл Telegram WhatsApp
napoleon9135536272015-01-08-14-17[www.urlag.mn].jpg
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Имэйл
Өмнө нь би напалеон хэмээх бялуу хийхэд маш хэцүү гэж боддог байлаа. Олон давхаргатай, крем нь маш амтлаг, бас гадуураа өнгөлөг бүрхүүлтэй болохоор их л ажил ордог гэж боддог байсан юм л даа.
Гэтэл миний бодсоноос хамаагүй амархан бялуу санагдлаа. Гурил илддэг шиг хэд хавтгайлж бялууныхаа гурилыг илдээд, молоко, сүүн крем байхад л энэ гайхамшигтай амттай бялуу бидний ширээн дээр бэлэн болох нь. 
 
Харин анхаарах зүйл гэвэл, гурилаа шарах шүүгээндээ 10 минутаас бага хугацаанд болгохгүй бол шагшуур шиг хатуу болчих гээд байдгийг ойлгож авсан. Нэг хийгээд сурчихвал дорхноо гарт орчих амархан амттан байна. Тиймээс эзэгтэй нартаа энэ бялууны жорыг танилцуулъя. Гэр бүлийнхэн, найз нөхөддөө гэнэтийн бэлэг барихад энэ амттан яг тохирно. 
 
Гуриланд орох орц:
Гурил-400 гр
Давсгүй масло-230 гр 
Өндөг-1 ширхэг 
Давс-Чимх
 
Кремний орц:
Лаазтай молоконы тал 
Сүүн крем -240 гр/Taty гээд кремний гуравны нэгийг гэсгээгээд маш сайн миксердвэл сүүн крем бэлэн болно/
Ванилла
 
Хийх арга:
Гурил зуурдаг том савандаа гурил, масло хийгээд багсарна. Зөөхий, өндөг, чимх давсаа хийж холиод зөөлөн нухаж ивлэгнэ.  Ингээд гурилаа 8 тэнцүү хэсэгт хувааж, уутаар хучаад 1-2 цаг хөргөгчинд амраагаарай. 
Дараа нь гаргаж ирээд тус бүрт нь илдэж, дугуйлаад 230 градус хүртэл урьдчилж халаасан шарах шүүгээндээ хийж 10 орчим минут болгоно. Гурилаа болгоод гарч ирснийх нь дараа таваг тавьж байгаад нэг хэмжээнд оруулан хасч тааруулбал амар санагдсан. Гэхдээ халуун байхад нь. 
 
Кремээ бэлдэхдээ молокон дээрээ сүүн кремээ нэмээд зөөлөн хутгана. Ингээд л гурилаа халуун дээр нь кремээ түрхэж, дараагийн гурилыг давхарлахдаа мөн л давхарлан крем түрхэнэ. Гурилаа халуун байхад хэв авч зүсэхэд гарсан илүүдэл хэсгүүдээ саванд авч хийгээд нунтаглаад бялуугаа бүрээрэй. Ийм л амархан, бас амттай бялуу байна. 
 
 
Хуваалцах. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Имэйл
Урлаг
  • Вэбсайт

Төстэй нийтлэл

Үндэсний хөгжим Урлаг

Арилжааны кино хийхдээ банкнаас зээл авч, орлогоосоо төлнө

19/08/2021
Үндэсний хөгжим Урлаг

Э.Цэнд-Аюуш: Соёлын салбарын залуучууд яамныхаа бодлого, үйл ажиллагаанд саналаа хүргүүлэх боломж бүрдлээ

22/06/2021
Үндэсний хөгжим Урлаг

Д.Бямбажав: Утга зохиолын шүүмж судлал хоцрогдсон учраас чанаргүй уран бүтээл олон болсон

04/06/2021

Сэтгэгдэл хаалттай

Сүүлд нэмэгдсэн

Оросын алдарт балетмейстер Юрий Николаевич Григорович 98 насандаа таалал төгсжээ

24/05/2025

“Squid Game -3” зургаадугаар сарын 27-нд цацагдахаар болжээ

23/05/2025

“Тэнгэр ээж минь өршөө” гэрэлт хөшөөний нээлт боллоо

23/05/2025

ADAM: Үзэгчдэдээ хамгийн сайхан тоглолт үзүүлэхийг зорьж байгаа

23/05/2025

Жүжигчин Г.Номуун Алдарт эхийн II одон хүртлээ

23/05/2025
Дараахи
Facebook Twitter Instagram Pinterest
  • Бидний тухай
  • Холбоо барих
© 2009-2025 зохиогчын эрх хуулиар хамгаалагдсан.

Хайх утгаа бичээд Enter дарна уу. Болих бол Esc дарна уу.