Урлаг.мнУрлаг.мн
  • Дуу хөгжим
  • Утга зохиол
  • Язгуур урлаг
  • Сонгодог урлаг
  • Театр
  • Кино
Facebook Twitter Instagram
Урлаг.мнУрлаг.мн
  • Дуу хөгжим
  • Утга зохиол
  • Язгуур урлаг
  • Сонгодог урлаг
  • Театр
  • Кино
Facebook Twitter Instagram
Урлаг.мнУрлаг.мн
Урлаг.мн»Дуу хөгжим»Будаа агшаагчны ногоотой шөл хамгийн амттай
Дуу хөгжим

Будаа агшаагчны ногоотой шөл хамгийн амттай

Урлаг Урлаг06/08/2016Сэтгэгдэл байхгүй2 минут уншина
Facebook Twitter LinkedIn Имэйл Telegram WhatsApp
28114423796337850545232016-08-06-12-33[www.urlag.mn].jpg
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Имэйл
 
Будаа агшаагчны ногоотой шөл хамгийн амттай

Их ажлын дараа гэртээ ирээд хоол бэлтгэж хийх маш их цаг зав шаарддаг шүү дээ. Тэгвэл хэдхэн алхмаар маш хялбар, амттай, өтгөн шөлтэй, ногоотой хоол хийх жорыг хүргэж байна. Ингэхийн тулд будаа агшаагч юм уу эсвэл битүү чанагч байхад л хангалттай.

 40 min

  1. 1

    Савны ёроолд ургамлын тосыг тарааж хийнэ. Сармис, сонгиныг хальслаж урт нарийн хэрчиж хийнэ.

  2. 2

    Сонгино дээр хэрчсэн үхрийн махыг тарааж хийнэ. Багахан зэргийн давсаар амтлана.

  3. 3

    Ингээд хэрчсэн төмсийг хийнэ.

  4. 4

    Төмсөн дээрээс хар перц, давс, халуун чинжүү, зэрэг амтлагчаар амтлаж цацна.

  5. 5

    Хэрчсэн лууванг хийнэ.

  6. 6

    Хэрчиж бэлтгэсэн улаан чинжүүг хийнэ.

  7. 7

    Угааж хэрчиж бэлтгэсэн хашыг хэрчиж хийнэ.

  8. 8

    Ингээд нимгэн хавтгай хэрчсэн улаан лоолийг хийнэ. Лаврын навч, давс, хар перцний үрээр амтлана. Үүний дараа таглаж тавиад дунд зэргийн гал дээр хамгийн доор хийсэн сонгино шаржигнан бага зэрэг түлэгдтэл шарна.

  9. 9

    Үүний дараа шөлийг дүүргэн хийнэ. /Тахианы болон үхрийн мах, яс чанасан тослог багатай шөл байж болно./ Шөлийг илүү өтгөн, сайхан амттай болгохын тул 2 хоолны халбага томатны сүмс хийж хийгээрэй. Ингээд битүү чанагч ашиглаж байгаа бол 13-20 минут, будаа агшаагч ашиглаж байгаа бол cook товчлуур унтарснаас хойш 25-30 минут нийт 1 цаг орчим битүү буцалгана.

  10. 10

    Ингээд шөл болсны дараа савны тагыг онгойлгож яншуй, ногоон сонгино, давс болон нэмэлт амтлагчаар амтлаад тагыг буцааж тавиад 5-10 минут болгоод галаас гаргаарай.

  11. 11

    Үхрийн мах болон ногоо аманд орон бутрах мэт зөөлхөн сайхан амттай болсон байх болно.

Хуваалцах. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Имэйл
Урлаг
  • Вэбсайт

Төстэй нийтлэл

Дуу хөгжим Урлаг

ШИНЭ КЛИП: Дуучин А.Ууганзаяа “Хөг-Жим”

23/09/2025
Дуу хөгжим Урлаг

“Eurovision”-оос хасагдсан ОХУ “Intervision” наадам зохион байгуулжээ

22/09/2025
Дуу хөгжим Урлаг

Намрын хамгийн сүүлийн дулаахан өдөр болох Улаанбаатар хотын хөгжмийн фестиваль бүтэн өдрийн турш үргэлжилнэ

18/09/2025

Сэтгэгдэл хаалттай

Сүүлд нэмэгдсэн

Хүний нүүрний хөдөлгөөнийг илэрхийлж чаддаг хүн төрхт робот шуугиан тарьж байна

23/09/2025

Жимми Киммелийн шоуг дахин гаргахаар боллоо

23/09/2025

“Matter in motion” үзэсгэлэн дэлгэлээ

23/09/2025

Жүжигчин, найруулагч Б.Амарсайханы “Шалз” уран сайхны кино аравдугаар сарын 10-наас үзэгчдэд хүрнэ

23/09/2025

Үзэсгэлэнт “Гүүр”

23/09/2025
Дараахи
Facebook Twitter Instagram Pinterest
  • Бидний тухай
  • Холбоо барих
© 2009-2025 зохиогчын эрх хуулиар хамгаалагдсан.

Хайх утгаа бичээд Enter дарна уу. Болих бол Esc дарна уу.